Alegerea ramei ochelarilor potriviti in functie de forma fetei tale este mai simpla decat pare la prima vedere. Nu orice rame ti se potrivesc. Desi ar putea sa ti se para foarte frumosi la prima vedere, anumiti ochelari pentru femei sau ochelari pentru barbati te vor dezavantaja, iar totul depinde de forma fetei tale si, de ce nu, de coafura pe care o porti cu precadere.

Intr-o lume ideala, stim ca ti-ai cumpara mai multe modele de ochelari de soare si de ochelari de vedere, de diferite culori, pe care sa ii schimbi zilnic, in functie de modul in care iti aranjezi parul si de hainele pe care alegi sa le porti. In realitate, insa, cei mai multi dintre noi avem o singura pereche de ochelari de vedere si de ochelari de soare, asa ca trebuie sa te gandesti bine la modul in care razpunzi la intrebarea „ce ochelari de soare se potrivesc pentru fata ta”.

Afla care este forma fetei tale: triungiulara, in forma de inima, patrata, rotunda, ovala sau trapezoidala? Atunci cand cauti o pereche de rame, trebuie sa ai in minte patru aspecte foarte importante:

  1. Contrastul

Forma ramei trebuie sa contrasteze cu forma fetei tale. Daca ai un chip rotund, cumpara ochelari angulari, iar daca ai o fata ovala, alege o pereche de rame cu o forma rotunda.

  1. Proportia

Ramele ochelarilor trebuie sa se afle in concordanta cu marimea fetei. Daca vrei sa cumperi ochelari de soare, acestia pot avea dimensiuni mai generoase, pentru a acoperi o parte cat mai mare a campului vizual. Cu toate acestea, un anumit tip de rame de ochelari de soare ar putea sa nu te avantajeze la fel de mult in cazul ochelarilor de vedere.

  1. Culoarea

Alege o culoare complementara infatisarii chipului tau. Ramele negre sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru a pune ochii in evidenta. In plus, cu cat contrastul intre culoarea ramelor si nuanta tenului este mai mare, cu atat ochelarii ti se vor potrivi mai mult.

  1. Forma fetei tale

Cum aflu ce ochelari mi se potrivesc?

Tipuri de ochelari pentru fata triunghiulara sau in forma de inimaochelari-de-tip-aviator-sau-ochelari-rame-lensa Daca ai fruntea lata si barbia ingusta – ochelarii de tip aviator sau ochelarii fara rame sunt alegerea perfecta. Ochelarii de tip aviator, precum cei de aici, sunt potriviti pentru a oferi echilibru unui chip cu fruntea lata si cu barbia ingusta, datorita formei dn partea de jos a ramelor. Si ochelarii fara rame pot fi o solutie, deoarece nu subliniaza si mai mult partea de sus a fetei.

Tipuri de ochelari pentru fata patrataochelari-de-soare-sau-de-vedere-cu-rame-dreptunghiulare-cu-element-de-alta-culoare-lensa Cauta modele de ochelari pentru fata patrata pentru a fi sigur ca faci cea mai buna alegere. Astfel, ramele de ochelari pentru fata patrata sunt cele ovale sau rotunde. Ochelarii cu ramele ovale sau rotunde inmoaie trasaturile dure ale chipului tau si ofera senzatia de alungire discreta a look-ului.

Tipuri de ochelari pentru fata ingusta si prelungaochelari-de-soare-pentru-fata-ingusta-si-prelungita-rama-rotunda-lensa Ochelarii de soare pentru fata ingusta si prelunga (dar si ochelarii de vedere pentru fata ta) sunt cei cu rama rotunda. Ochelarii cu rame rotunde sunt foarte potriviti pentru persoanele cu un chip ingust si alungit, deoarece ofera un contrabalans vizual pentru forma fetei tale. Cauta, totodata, niste ochelari cu brate groase, cu model, deoarece vor atrage atentia catre partea laterala a chipului tau, facandu-l sa para mai larg.

Tipuri de ochelari pentru fata rotundaochelari-de-soare-lensa-4 Ochelarii de soare sau de vedere pentru fata rotunda sunt cei cu rame dreptunghiulare, cu element de legatura de alta culoare. Ramele rectangulare creeaza senzatia unui chip alungit, iar puntea de alta culoare dintre lentile face ca ochii sa para putin mai departati.

Tipuri de ochelari pentru fata trapezoidalaochelari-de-soare-lensa-2 Ochelarii de soare sau ochelarii de vedere pentru fata trapezoidala au rame „injumatatite” sau rame „ochi de pisica” Daca fata ta este mai ampla la barbie, alege ochelari ai caror rame sunt prezente doar in jumatatea de sus sau o pereche de ochelari cu rame in stil „ochi de pisica”, pentru a-ti imblanzi trasaturile.

Tipuri de ochelari pentru fata ovalaochelari-de-soare-lensa-3 Ochelarii pentru fata ovala sunt cei cu rame ingrosate in partea de sus. Daca ai fata ovala si pometii obrajilor proeminenti, contrabalanseaza aceasta forma a chipului cumparand ochelari ai caror rame sunt ingrosate in partea de sus.

Foto: pexels.com

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

2 Comments

    • Buna ziua! In functie de fizionomia dumneavoastra, puteti alege forma potrivita. Daca sunteti din Bucuresti, puteti veni in showroom-ul Lensa pentru a proba diferite modele si pentru a o alege pe cea potrivita.

Leave A Reply