Ce este astigmatismul și cum îl putem corecta?
30/10/2017Miopia: Ce este, cauze, simptome, tratament
09/11/2017Senzația ochilor uscați este întâlnită tot mai des atât în cazul adulților, cât și a copiilor. Cauzele acestei senzații pot fi ecranele digitale, aerul conditionat sau orice alte condiții de mediu uscat.
Când glandele lacrimale nu secretă suficiente lacrimi sau când instinctul de a clipi dispare, filmul lacrimal se rupe. Din aceasta cauză, corneea este expusă direct aerului, ceea ce afectează în timp celulele epiteliale de pe suprafața acesteia. Toate aceste manifestări apar în cadrul sindromului de ochi uscat.
În termeni medicali, aceasta afecțiune se numește xeroftalmie sau keratoconjunctivită uscată. Netratat, acest sindrom poate conduce la pierderea vederii.
Care sunt simptomele sindromului ochilor uscați?
- înroșire oculară
- senzație de arsură
- înțepături
- mâncărimi
- senzația de nisip în ochi
Purtătorii lentilelor de contact se confruntă adesea cu sindromul ochilor uscați, acesta apărând atunci când glanda lacrimală produce o cantitate insuficientă de lacrimi pentru a lubrifia ochii sau când lacrimile se evaporă prea repede. Lentilele de contact pot contribui la evaporarea lacrimilor, suprafața ochilor având astfel un nivel redus de umiditate. În acest caz, picăturile oftalmologice, cunoscute și ca lacrimi artificiale, sunt o necesitate.
Lacrimile artificiale sunt un tratament simptomatic și au caracteristici asemănătoare cu cele ale lacrimilor naturale. Acestea asigură sănătatea ochilor hidratându-i, protejându-i și oferind o vedere mai clară.
Picăturile oftalmice – soluția perfectă
Picaturile oftalmologice sunt potrivite pentru calmarea și reducerea simptomelor persistente de ochi uscați cauzate de deficitul lacrimal cronic. Deficitul lacrimal cronic poate fi cauzat de o serie de factori care include inflamarea și disfuncția glandei lacrimale, a pleoapelor și deficiențe senzoriale sau calitatea slabă a lacrimilor.
Atunci când unul sau mai mulți factori compromit lacrimile, rezultă un dezechilibru al peliculei lacrimale și un cumul de semne și simptome neplăcute, cum ar fi inflamarea suprafeței ochilor, roșeață, senzația de arsură, uscăciune, sensibilitate la lumină, senzația de oboseală, de nisip în ochi, care pot duce la inflamație sau chiar la deteriorarea corneei, dacă sunt netratate.
Picaturile oftalmologice lubrifiante reprezintă o soluție eficientă, fără efecte adverse pe termen lung dacă sunt utilizate la recomandarea specialistului și asigură confort imediat. La Lensa.ro gasești o gamă variată din care poți alege soluția optimă pentru tine.