Lentilele de contact colorate te ajuta sa-ti schimbi culoarea ochilor si sa ai un look subtil sau intens, dupa preferintele tale.

Lentilele de contact colorate sunt de doua mari tipuri:

  1. Lentile de vedere. Acestea pot corecta miopia, hipermetropia sau astigmatismul, schimband, in acelasi timp, culoarea ochilor;
  2. Lentilele cosmetice. Acestea sunt purtate doar in scopuri de infrumusetare, pentru a schimba culoarea ochilor, fara a imbunatati vederea.

Cele mai multe lentile de contact sunt proiectate pentru a mima culoarea naturala a irisului. Din moment ce irisul este compus, din punct de vedere vizual, din diferite forme si linii colorate, unele lentile de contact contin, de asemena, diferite puncte si patternuri de linii pentru a arata cat mai natural.

Centrul lentilei de contact, care se afla pe pupila, este lipsita de culoare, pentru a nu obstructiona in nici un fel vederea.

Principalele nuante ale lentilelor de contact

Lentilele de contact colorate se gasesc pe piata in trei tipuri de nuante distincte:

  1. Nuante de vizibilitate

Lentilele de contact cu astfel de nuante au, de obicei, o culoare albastra deschisa sau verde deschisa, pentru a te ajuta sa le observi cu mai multa usurinta atunci cand le aplici sau le scoti de pe ochi, dar si atunci cand le scapi din mana sau de pe deget. Aceste lentile de contact nu schimba culoarea naturala a ochilor.

  1. Nuante de intensificare

Acestea sunt nuante puternice, dar transparente, iar lentilele cu astfel de nuante sunt mai intens colorate decat lentilele cu nuante de vizibilitate. Astfel de lentile au rolul de a intensifica in mod cat mai clar si vizibil culoarea naturala a ochilor. Ele sunt alese cu precadere de persoanele care au ochii foarte deschisi la culoare si isi doresc o culoare a ochilor mai intensa.

  1. Nuante opace

Aceste nuante nu sunt transparente si modifica in totalitate culoarea ochilor. Spre exemplu, daca ai ochii negri sau caprui, poti avea ochii albastri sau versi cu ajutorul unor astfel de lentile de contact colorate.

Lentilele de contact cu nuante opace pot avea diferite culori, de la cele obisnuite, precum verde, albastru, caprui sau negri, la cele mai putin obisnuite, precum violet sau gri. Lentilele cu efecte speciale, precum cele pentru Halloween sunt, de asemenea, opace.

 

Foto: Creative Commons

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.