Daca te confrunti cu un defect de vedere din nastere sau ai suferit pe parcursul vietii diferite traume la nivel ocular si iti doresti sa le rezolvi din punct de vedere estetic, poti apela la purtarea unor lentile protetice. Acestea au fost create special pentru a masca imperfectiunile si pentru a imbunatati aspectul ochiului ce sufera de un defect din nastere, traume sau diferite boli ale sistemului ocular.

Lentilele protetice sunt create special pentru persoanele cu diplopie monoculara, cicatrici corneene sau iris iregular, si fac posibila redarea structurii irisului natural la nivel de detaliu aproape fotografic. In cazul in care anumite structuri ale ochiului bolnav nu reusesc sa functioneze corespunzator, lentilele protetice speciale pot fi proiectate pentru a bloca excesul de lumina din spatele ochiului, pentru a reduce orbirea si pentru a creste confortul ochiului afectat.

Lentile de contact protetice sunt lentile colorate ce pot fi folosite si in scopuri medicale, nu doar pentru o simpla infrumusetare. Spre exemplu, lentilele de contact opace pot fi concepute la comanda, pentru persoanele care au fost mutilate de un accident sau de o boala si doresc ca ochiul afectat sa semene cu cel sanatos.

Aceste lentile pot fi prescrise de catre un specialist oftalmolog/optometrist in urma unei examinari complete a ochiului si pot avea aspectul si culoarea ochiului sanatos. Persoanele care pot apela la purtarea unor lentile protetice sunt cele care au incapacitatea de a vedea, care au suferit rani, diferite afectiuni sau infectii la nivel ocular, deoarece aceste lentile pot fi proiectate pentru a se potrivi cat mai bine cu aspectul ochiului neafectat. Cele mai des intalnite situatii in care se apeleaza la purtarea unor astfel de lentile sunt formarea incompleta a pupilei (aniridia), lipsa culorii in ochi (albinism), ambliopia si deteriorarea corneei in urma unei traume fizice.

Materialele din care sunt fabricate lentilele protetice si modalitatea lor de curatare si de intretinere este asemanatoare cu cea a lentilelor de contact de vedere sau colorate. De asemenea, lentilele protetice pot fi realizate intr-o gama larga de functii pentru corectarea diferitelor vicii de refractie ale sistemului ocular sau pot fi produse fara putere de corectie, cu scopul de a oferi un aspect cat mai natural unui ochi fara vedere sau care a suferit diferite traume.

Programeaza-te online la o consultatie optometrica gratuita in cadrul showroom-ului Lensa.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply