Unii dintre cei mai usor de recunoscut ochelari de soare din lume sunt Ray Ban Clumbaster.

In mod interesant, insa, stilul „browline” al ochelarilor a aparut cu 30 de ani inainte de primul model propriu-zis Clubmaster.

O scurta istorie a stilului „browline”

Ochelarii de tip „browline” au devenit populari in anii ’50 si ’60, dupa ce au fost purtati de personalitati iconice ale culturii si ale luptei pentru drepturile omului, precum Malcolm X.

Desi se crede ca acest tip de ochelari de soare a fost conceput de Ray Ban, ei au fost produsi pentru prima oara de o companie mult mai mica, numita American Optical Sirmonts.

Ochelarii in stilul „browline” au partea de sus a ramei mult mai groasa decat partea de jos. In anii ’50, jumatate dintre modelele de ochelari vanduti pe piata aveau acest design.

Asocierea acestui tip de ochelari cu autoritatea si institutiile statului a dus la o scadere masiva a popularitatii sale in anii ’60 si ’70.

Cand s-a schimbat totul

Ray Ban domina, deja, piata ochelarilor de soare la nivel mondial, iar compania a sesizat rapid oportunitatea si a lansat propriul model de tip „browline”, numit Ray Ban Clubmaster, in 1986.

Dupa acest punct de cotitura, totul s-a schimbat pentru ochelarii al caror stil a fost imbratisat, pe vremuri, de Malcolm X si chiar de Bruce Willis in filmul „Moonlighting” (1985).

In urmatorii 10 ani, ochelarii Clumbaster au cunoscut o popularitate incredibila si au fost purtati in doua dintre cele mai renumite filme ale vremii: de catre Denzel Washington, care il interpreta pe Malcolm X (1992), si de catre Michael Douglas, in filmul „Falling Down” (1993).

Modelul si-a pastrat lookul conservator si a devenit, cu timpul, un simbol al stilului retro chic.

Desi catre finalul anilor ’90 ochelarii Ray Ban Clubmaster au scazut in popularitate, ei au renascut odata cu descoperirea noii elegante vintage, precum cea oferita de serialul „Mad Men”. Stilul retro a devenit, astfel, foarte popular in randul hipsterilor, noii intelectuali cidadini ai ultimilor ani, care prefera sa poarte ochelari precum cei de AICI.

Un stil atemporal, dintr-o mare familie

Clubmaster face parte dintr-o mare familie, cea a stilului emblematic Ray Ban, care a fost imbratisat, de-a lungul timpului, de Jack Nicholson, de Denzel Washington, de Michael Douglas si chiar de Beyonce in prezent. Pur si simplu, Clubmaster reprezinta un stil care a renascut mereu, intotdeauna mai puternic decat inainte.

Inovatia este la ea acasa

Ray Ban introduce inovatii in fiecare an si este mereu in pas cu cele mai noi tendinte si materiale. De-a lungul timpului au fost create foarte multe modele de ochelari Clubmaster. Desi identitatea originala a fost pastrata asa cum am stiut-o cu totii dintotdeauna, lentilele, materialele si culorile ne surprind mereu.

In mod evident, Clubmaster este disponibil si cu unul dintre cele mai inovatoare materiale din industria ochelarilor de soare, Light Ray, care nu prezinta nici un surub, nici o sudura, este usor de purtat si foarte apreciata de cumparatori.

 

Foto: Shutterstock/Ray Bond

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply