Cu o pereche de ochelari speciali pentru condus noaptea, vei reuşi să scapi de dificultăţile provocate de vizibilitatea scăzută. Un număr semnificativ de şoferi din întreaga lume optează deja pentru purtarea acestor ochelari şi se bucură de un condus mult mai sigur!

Importanţa ochelarilor pentru condus noaptea

Lentilele ochelarilor pentru condus noaptea au fost create iniţial pentru piloţii de avioane care zburau pe timp de noapte, iar ulterior au fost preluate şi de industria auto, după ce s-au observat beneficiile pe care acestea le oferă.

Condusul poate fi obositor pe timpul nopţii, iar lumina farurilor de la maşinile ce vin din contrasens, precum şi iluminatul stradal, îţi pot afecta puterea de concentrare. Având în vedere că siguranța la volan este extrem de importantă, lentilele speciale pentru condus pe timp de noapte sunt o investiție ce trebuie luată în considerare de către orice șofer.

Realitatea este că atât viaţa ta, cât şi a celorlalţi din trafic, poate depinde de felul în care conduci. Persoanele care conduc autovehicule ar trebui să ţină cont de importanţa asigurării unui confort vizual sporit în timpul condusului, mai ales în condiţii de luminozitate scăzută.

Studiile recente arată faptul că, deşi traficul desfăşurat în timpul nopţii este unul mult mai redus comparativ cu cel din timpul zilei, aproximativ 48% dintre accidentele auto au loc noaptea.

Caracteristici generale:

  • Culoare galbenă a lentilelor este caldă şi relaxantă;           
  • Împiedică obosirea ochilor în timpul condusului pe timp de noapte;
  • Reduc disconfortul provocat de lumina farurilor;
  • Protejează împotriva razelor reflectate din diverse suprafeţe, mai ales pe timp sau după ploaie;
  • Măresc aria de vizibilitatea;
  • Împiedica lăcrimarea ochilor din cauza oboselii.
  • Filtrează și estompeză cantitatea de lumină în exces.

Forma ochelarilor

Ramele ochelarilor contribuie mult la obţinerea unor rezultate perfecte! Bucură-te de un stil mereu actual şi atrăgător, cum este cel aviator, chiar şi pe timpul nopţii.

In timpul condusului, vederea ta periferică nu trebuie să fie blocată, din acest motiv se recomandă evitarea ramelor groase sau supradimensionate. O caracteristică importantă a ramelor de tip aviator îl constituie faptul că sunt subţiri, împiedicând limitarea câmpului vizual.

Culoarea lentilelor

Diferitele culori folosite pentru fabricarea lentilelor pot influența negativ gradul de lumină care ajunge la ochi, precum și abilitatea șoferului de a distinge culorile și nivelul de contrast.

Se recomandată culoarea galbenă a lentilelor, deoarece este confortabilă pentru condus, permiţând identificarea tuturor detaliilor.

Tipul lentilelor

Cele mai recomandate lentile pentru condus sunt cele polarizate. Acest tip de lentile reduce gradul de strălucire a suprafețelor umede atunci când intră în contact cu lumina.

De asemenea, te ajută să vezi mai bine conturul și detaliile obiectelor şi sunt ideale pentru codusul în condiţii de ceaţă. Fără filtrul polarizant, imaginile devin neclare, ceea ce poate fi foarte periculos în cazul conducerii unui autovehicul.

Deoarece nevoile vizuale diferă de la om la om, este de preferat să cereţi   sfatul unui specialist optometrist. Deşi iniţial nu pare o alegere grea, sunt totuşi câteva caracteristici de care trebuie să ţineţi cont pentru a avea o protecţie bună a ochilor pe timp de noapte.

Cum îţi alegi ochelarii de condus noaptea?
Specialiştii noştri optometrişti vă pot da informaţii suplimentare despre ochelarii speciali pentru condus pe timp de noapte.
Află în mai puţin de 60 de secunde dacă te califici pentru o consultaţie optometrică, total gratuită, efectuată de unul dintre cei 5 optometrişti acreditaţi!

Ochelarii Polarizen – o alegere ideală pentru condus noaptea si pe timp de ceaţă!

Nimănui nu-i face plăcere să conducă pe timp de ceaţă, însă dacă deplasarea este necesară, trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a evita orice incident cauzat de vizibilitatea scăzută.

Dacă vrei să găseşti o pereche de ochelari ideală pentru problema condusului pe timp de noapte sau de ceaţă, încearcă ochelarii Polarizen. Aceştia sunt unisex, fiind potriviţi atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Beneficiile oferite de ochelarii Polarizen:

1. Îmbunătăţesc contrastul, în special la apus şi la răsărit;

2. Antireflex albastru doar pe suprafaţa posterioară, pentru o transmisie a luminii mai bună prin lentilă şi o curăţare foarte rapidă;

3. Durificare pe ambele feţe;

4. Filtru de polarizare pentru reducerea distorsionărilor, conferind o imagine mai clară faţă de lentilele nepolarizate;

5. Reduc cu 12% cantitatea de lumină ce ajunge pe retină, asigurând un confort sporit pentru lumina farurilor maşinilor de pe contrasens.

6. Protecţie UV, categoria 1.

Cele două modele de ochelari de condus pe timpul nopții le găsiți pe site-ul nostru, dacă daţi click aici: https://lensa.ro/?sn.q=condus+noaptea

Ajungeți în siguranță la destinație!

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply