Deşi există mai multe alternative: lentile de contact şi ochelari de soare, lentile heliomate sau ochelarii de vedere cu clip-on magnetic, în acest articol îţi prezentăm încă o modalitate de a-ți proteja ochii de razele UV tot timpul anului, cu ajutorul ochelarilor de soare cu dioptrii.

Ce sunt ochelarii de soare cu dioptrii?

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt soluția ideală pentru persoanele care au probleme de vedere și care nu văd clar atunci când poartă ochelari de soare normali. Aceștia sunt un accesoriu doi în unu – ochelari de vedere şi ochelari de soare.

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt absolut normali la aspect ca orice pereche simplă de ochealari de soare, doar ca lentilele au dioptrii, ca şi ochelarii de vedere.

Aceştia sunt un produs 100% personalizat, cumpărătorul alegându-şi rama şi lentilele dorite, urmând că ulterior ochelarii să fie făcuţi în funcţie de dioptriile necesare.

De reţinut: Este bine sa optezi pentru genul acesta de ochelari dacă ai dioptrii relativ constante, care nu au crescut sau nu au scăzut de mai bine de un an.

Avantajele oferite de ochelarii de soare cu dioptrii

  • Ochelarii de soare cu dioptrii îmbină avantajele ochelarilor de vedere cu cele ale ochelarilor de soare într-o singură pereche.
  • Poți să adaugi şi filtru de polarizare, eliminând complet reflexiile și strălucirea supărătoare din oraş.
  • Faţă de lentilele heliomate, ochelarii de soare cu dioptrii îţi oferă o protecţie imediată, nefiind necesar să aştepţi câteva secunde până lentilele se inchid la soare.
  • Îţi poţi alege forma dorită dintr-o varietate de modele de rame.
  • Îţi poți personaliza lentilele în funcție de preferințele tale: vei putea să-ţi alegi tipul şi culoarea ramei, precum şi culoarea lentilelor de soare, după bunul tău plac, sub supravegherea şi sfaturile specialiştilor optometrişti.
  • Poţi face sport cu uşurinţă – O pereche de ochelari de soare sport cu dioptrii și filtru de polarizare te va ajuta să te bucuri de activitățile în aer liber.

Caracteristicile ochelarilor de soare cu dioptrii

Sunt câteva aspecte importante de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi o pereche de ochelari de soare cu dioptrii:

1. Rama ochelarilor trebuie să se potrivească pe faţa purtătorului

Dată fiind importanţa protecţiei împotriva radiaţiilor UV, o pereche de ochelari de soare cu dioptrii bună trebuie să acopere cât mai bine ochii purtătorului, astfel încât spaţiile ce rămân descoperite să fie cât mai mici.

În ceea ce privește alegerea ramei ochelarilor de soare cu dioptrii, ai două opțiuni: poți opta pentru o ramă de ochelari de soare, fie pentru o ramă pentru ochelari de vedere

2. Lentile polarizate

Pentru o protecție garantată împotriva radiațiilor UVA și UVA indiferent de anotimp, lentilele polarizate reprezintă cea mai bună soluție pe care o poți alege.

Dintre beneficiile acestui tip de lentile amintim faptul că asigură vedere fără reflexie, imagini clare, culori naturale şi oboseală redusă la nivelul ochilor.

3. Culorea lentilei

Culoarea lentilei nu numai că influenţează aspectul general al ochelarilor, dar influenţează modul în care ochiul detectează contrastul între obiecte şi diferenţiază culorile.

Culorile disponibile în magazinul nostru:

Lentilele gri –  sunt utile la şofat, deoarece nu modifică prea mult culorile naturale.

Lentilele maro nu alterează culorile naturale, aşa încât sunt recomandate în mai multe situaţii. Culoarea uşor de asortat la multiple ţinute a făcut ca lentilele în această nuanţă să fie alegerea multor persoane.

Lentile verzi – Verdele este culoare indicată pentru activitățile de zi cu zi. Acestea reduc lumina puternică în timp ce luminează zonele întunecate.

Preţul unei perechi de ochelari de soare cu dioptrii

Fiind una din cele mai bune investiții pe care le poți face pentru sănătatea ochilor tăi, costul ochelarilor de soare cu dioptrii este pe deplin justificat, deoarece combină beneficiile ochelarilor de vedere cu cele ale ochelarilor de soare.

Costurile variază în funcție de rama aleasă și de tratamentele pe care le dorești pentru lentile.

Cum comanzi o pereche de ochelari de soare cu dioptrii?

1. Îți alegi rama dorită (indiferent că este de soare sau de vedere) dintr-o varietate de modele de ochelari de vedere și de soare disponibile în magazinul nostru.

2. Specialistul optometrist iti va analiza rețeta cu dioptriile actuale, urmând să-ți prezinte opțiunile lentilelor, respectiv culoarea și tratamentul.

3. Comanda este plasată. În cateva zile lucrătoare ochelarii de soare cu dioptrii vor fi gata.

Pentru orice fel de informaţii legate de acest subiect, puteţi apela cu încredere la specialiştii noştri optometristi, care vă pot recomanda oricând perechea de ochelari de soare cu dioptrii perfectă pentru nevoile dumneavoastră!

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply