Lentilele fotocromatice sau heliomate, așa cum sunt general cunoscute, reacționează la radiațiile UV, modificandu-și culoarea. Datorită proprietăților de fotocromism, culoarea acestora se va închide în timpul expunerii la soare.

Acestea pot fi un mare avantaj în timpul verii, pentru că nu veți fi nevoiți să vă schimbați ochelarii de vedere cu cei de soare, gradul de închidere putând ajunge la 85% pentru lentilele de calitate superioară.

Cum Funcționează Lentilele Fotocromatice

Moleculele responsabile de fotocromism sunt concepute pentru a se închide la contactul cu razele ultra-violete. Acest lucru înseamnă că modificarea culorii depinde direct de cantitatea de raze UV din aer, iar lentilele fotocromatice sunt potrivite pentru orice anotimp!

Calitatea lentilelor fotocromatice este măsurată prin mai multe aspecte, cum ar fi gradul de închidere, culoarea inițială și timpul de închidere. Tranziția de la starea inițială la cea închisă, poate dura câteva minute în funcție de calitatea lentilelor, iar procesul este reversibil. Asta înseamnă, că în momentul în care contactul cu razele UV s-a încheiat, lentilele vor reveni la starea inițială.

Lentilele fotocromatice pot avea mai multe culori, în funcție de preferințe și necesitați. Cele mai populare sunt gri și maro, potrivite pentru orice fel de activități.

Avantajele Utilizării Lentilelor Fotocromatice

  • Versatilitatea – în momentul în care alegeți o pereche de lentile fotocromatice, nu mai trebuie să vă faceți griji că vă uitați ochelarii de soare acasă. Puteți folosi o singură pereche de ochelari pentru orice activitate.
  • Protecție UV constantă – acest tip de lentile oferă protecție UV constantă, ceea ce înseamnă că ochii dumneavoastră vor fi în permanență protejați de razele nocive ale soarelui.
  • Stil personalizat – datorită gamei extinse de modele de rame oferite de Lensa.ro, vă puteți alege perechea care să vă caracterizeze cel mai bine. Cat-eye, rotunzi sau pilot, cu siguranță veți găsi ceea ce căutați!
  • Economisiți bani – cu ajutorul lentilelor heliomate, nu va fi nevoie să vă cumpărați încă o pereche de ochelari de soare cu dioptrii.

Când vă cumpărați ochelarii, acesta este unul din aspectele pe care le veți decide, împreună cu grosimea lentilei și filtrul pentru calculator. Este foarte important ca lentilele fotocromatice pe care le alegeți să aibă o calitate superioară. Mulțumită proprietăților fotocromatice, ochelarii cu lentile heliomate sunt alegerea ideală pentru zilele călduroase de vară și pentru vizitele la ski. Lentilele se vor adapta la nivelul de lumină, făcandu-vă orice activitate mult mai plăcută!

Gradul de Închidere al Lentilelor

În funcție de tipul lentilei, de calitatea acesteia, de culoare și temperatura de afară, gradul de închidere diferă:

  • Lentile maro – se pot închide până la 85%
  • Lentile gri – se pot închide până la 92%

Timpul în care culoarea acestora se schimbă, depinde în special de calitatea lentilelor. Deși toate lentilele fotocromatice își schimbă culoarea, diferența poate fi de la 15 secunde, la câteva minute.

Dezavantajele Lentilelor Fotocromatice

Desigur, nimic nu este perfect, iar lentilele fotocromatice au și ele un set de dezavantaje:

  • Grad variat de închidere – acest lucru înseamnă că unele lentile au un grad mai ridicat de închidere decât altele. În funcție de calitatea acestora, poate ajunge până la 85%.
  • Nu se vor închide mereu – în funcție de cantitatea de raze UV din aer, lentilele își schimbă culoarea. În anumite zile însă, e posibil ca soarele să fie prezent, dar să nu elibereze atât de multe radiații.
  • E posibil să nu se închidă în mașină – unele mașini au parbrizul tratat împotrivă razelor UV, lucru care va face activarea moleculelor din lentilele dumneavoastră aproape imposibilă.
Căutați sfaturile unui expert in domeniu pentru cea mai bună alegere a lentilelor dvs.
Un specialist optometrist vă poate recomanda lentilele fotocromatice, personalizate cu adevărat pentru stilul dvs. de viață și nevoile vizuale.
Află în mai puţin de 60 de secunde dacă te califici pentru o consultaţie optometrică, total gratuită, efectuată de unul dintre cei 5 optometrişti acreditaţi!

Atunci când vă alegeți lentilele, țineți cont de aceste aspecte. Lucrul cel mai important este ca dumneavoastră să vă simțiți comfortabil și să fiți sigur că ați făcut alegerea corectă.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply