Multe dintre persoanele cu probleme de vedere s-au intrebat, cel putin o data pana acum, care este cea mai buna varianta de care dispun: ochelarii sau lentilele de contact?

Fiecare dintre cele doua optiuni vine la pachet cu o serie de avantaje care ar putea inclina balanta intr-o directie sau in cealalta.

Care sunt avantajele lentilelor de contact:

          1. Ofera o vizibilitate marita

Daca iti doresti o vedere agera si corecta, lentilele de contact sunt cele mai potrivite. Ele ofera avantajul unui camp vizual extins la maximum, datorita faptului ca urmaresc miscarile oculare. Astfel, spre deosebire de ochelari, care ofera o vedere periferica slaba, lentilele de contact te ajuta sa te bucuri de focalizare pe intregul camp vizual.

          2. Sunt potrivite pentru activitatile sportive

Lentilele de contact sunt folosite aproape intotdeauna de sportivi, inclusiv de catre cei de performanta,  carora le este imposibil sa se antreneze cu ochelari. In plus, campul vizual extins este un avantaj incontestabil in cazul practicarii tuturor sporturilor de echipa, dar si in cazul practicarii artelor martiale.

          3. Nu aluneca de pe ochi si nu cad de pe fata

Lentilele de contact nu aluneca niciodata de pe ochi, ci raman fixate pe pupila. Mai mult decat atat, cei mai multi purtatori de lentile de contact „uita” ca le poarta, datorita confortului aproape total pe care acestea il ofera ochilor.

          4. Nu se aburesc

In timpul iernii, ochelarii se aburesc atunci cand purtatorii intra de afara intr-o incapere incalzita sau intr-un spatiu unde diferenta de temperatura este semnificativa, cum ar fi in statiile de metrou. In cazul lentilelor de contact, acest disconfort este inexistent.

          5. Sunt discrete

Lentilele de contact te ajuta sa-ti pastrezi aspectul natural. In timp ce forma ramelor ochelarilor nu se potrivesc tinutei de fiecare data, lentilele se „asorteaza” oricarui stil vestimentar. In plus, acestea iti permit sa porti ochelari de soare in timpul verii si chiar in zilele insorite de iarna.

          6. Uneori sunt cea mai buna solutie medicala

In cazul persoanelor cu dioptrii mari, lentilele de contact sunt cea mai buna solutie de imbunatatire a vederii, in special pentru cazurile grave de miopie, hipermetropie sau anizometropie (diferente de dipotrii a ochilor).

Care sunt avantajele ochelarilor:

          1. Ochelarii sunt mereu la moda

Ochelarii sunt mereu un accesoriu la moda si pot fi achizitionati cu diverse culori si forme. In plus, ochelarii iti ofera un aer mai serios si iti scot in evidenta inteligenta.

          2. Sunt usor de intretinut

Ochelarii sunt foarte usor de intretinut, iar lentilele lor nu trebuie sterse decat atunci cand purtatorul simte nevoia sa faca asta din cauza petelor. Spre deosebire de lentilele de contact, ochelarii nu necesita curatare si ingrijire zilnica.

          3. Sunt foarte usor de manevrat

Spre deosebire de lentilele de contact, care presupun o anumita tehnica de plasare pe pupila, ochelarii sunt foarte usor de manevrat.

          4. Au o rezistenta marita

Exista modele de ochelari care sunt practic imposibil de spart sau de indoit. Atat lentilele ochelarilor, cat si ramele sunt rezistente atunci cand sunt lovite cu obiecte contondente.

          5. Sunt mai ieftini

Cu exceptia ochelarilor fabricati de cele mai cunoscute branduri de moda, ochelarii sunt mai ieftini decat lentilele de contact, raportat la perioada de purtare. Spre exemplu, in cazul unei perechi de ochelari care costa 500 de lei si sunt purtati timp de 5 ani, costul lunar se ridica la doar 8,33 lei.

 

Foto: pixabay.com

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

7 Comments

  1. Pingback: Ce lentile de contact ti se potrivesc, in functie de nevoile si preferintele tale

  2. Pingback: Cum sa ai grija de lentilele de contact, ce probleme iti pot cauza si cum sa le eviti

  3. Pingback: Dr. Adina Grigorescu » Ochelari de soare | despreochelari

  4. Eu vreau să știu dacă lentilele colorate cu dioptrii au vizibil codul, așa cum sunt lentilele simple.

Leave A Reply