Copiii nu sunt la fel de interesati ca adultii de latura estetica si de aspectul trendy al ochelarilor de soare.

Cu toate acestea, deoarece copiii petrec mai mult timp afara decat persoanele adulte, ochelarii de soare care blocheaza 100% din razele ultraviolete sunt extrem de importanti pentru cei mici.

O cifra alarmanta

Copiii petrec, in medie, mult mai mult timp afara decat majoritatea adultilor, iar unii experti estimeaza ca jumatate din expunerea la razele ultraviolete din timpul intregii vieti are loc pana la varsta de 18 ani.

Astfel, din cauza faptului ca expunerea la razele ultraviolete se afla in stransa legatura cu aparitia bolilor oftalmologice precum cataracta, niciodata nu este prea devreme pentru a proteja ochii celor mici.

Razele ultraviolete nu sunt singurul pericol pentru ochii copiilor

Ochii copiilor nu se afla in pericol doar din cauza razelor ultraviolete, ci si din cauza razelor HEV, numite si „lumina albastra”. Unii specialisti sunt de parere ca expunerea indelungata a ochilor la lumina albastra contribuie la dezvoltarea ulterioara a bolii numita „degenerare maculara”.

Ochii celor mici sunt mai sensibili la razele ultraviolete si la lumina albastra decat ochii adultilor, deoarece retina lor este mai putin capabila sa filtreze astfel de raze. Prin urmare, micutii vor avea mare nevoie de ochelari de soare pentru copii, care sa le protejeze ochii pe termen lung.

In plus, riscul la care copilul este supus din cauza razelor ultraviolete si a luminii albastre creste odata cu altitudinea la care se afla, dar si prin prezenta sa intr-un mediu reflectorizant, precum o zona cu multa zapada, cu mult nisip sau in apa.

Ce culoare trebuie sa aiba lentilele ochelarilor de soare ai copiilor

Nivelul protectiei fata de razele UV nu are nici o legatura cu culoarea lentilelor ochelarilor de soare. Este esential, insa, ca lentilele sa blocheze 100% din razele ultraviolete. In plus, ochelarii de soare care blocheaza lumina albastra maresc contrastul imaginii percepute de catre copil si se dovedesc a fi foarte utili in activitatile sportive outdoor.

Sursa foto: Creative Commons

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply