Lentilele de contact si ochelarii vin la pachet cu o serie de avantaje si dezavantaje care pot inclina balanta alegerii intr-o directie sau in cealalta.

Cum trebuie sa porti si sa ingrijesti lentilele de contact

Curatarea, dezinfectarea si pastrarea lentilelor de contact a devenit mult mai simpla in prezent decat in trecut.

In urma cu cativa ani, ai fi avut nevoie de mai multe tipuri de solutii de curatare si poate chiar de tablete cu enzime pentru o ingrijire corespunzatoare.

In prezent, solutiile multifunctionale se gasesc in orice magazin de specialitate, iar astfel de produse curata, dezinfecteaza si pastreaza lentilele de contact in conditii optime.

Persoanele care sunt sensibile la solutiile multifuntionale pot apela la sistemele de curatare pe baza de peroxid de hidrogen. Acestea curata foarte bine lentilele de contact, insa este foarte important ca instructiunile de folosire si de curatare sa fie urmate intocmai, iar solutia sa nu intre in contact cu ochii.

Cu toate acestea, poti evita oricand etapele ingrijirii lentilelor de contact prin purtarea unor lentile cu inlocuire zilnica.

Cum eviti problemele legate de purtarea lentielor de contact

Gasirea lentilelor de contact potrivite pentru tine se face prin metoda „incercare si eroare”. Pentru a fi sigur ca faci o alegere buna, mergi la medicul oftalmolog pentru un consult amanuntit si pentru a afla cu exactitate ce tip de lentile de contact ti se potriveste.

Oamenii reactioneaza, insa, diferit la materialele din care sunt confectionate lentilele de contact si la solutia de curatare a acestora.

De asemenea, parametrii corecti, care tin de dioptrii, diametru si gradul de curbura al lentilelor, pot fi determinati cu exactitate abia dupa ce ai purtat efectiv lentilele de contact, mai ales in cazul lentilelor bifocale sau al lentilelor torice pentru astigmatism.

Daca simti disconfort in timpul purtarii lentilelor de contact, ajustarea sau schimbarea lor te va ajuta cu siguranta.

 

Foto: Creative Commons

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply