Majoritatea oamenilor suferă de diferite afecţiuni oftalmologice, iar cei mai mulţi dintre ei poartă ochelari de vedere sau lentile de contact.

Cu toate acestea, lentilele de contact sunt înconjurate de multe ori de o aură de mister, iar despre ele circulă câteva mituri care tind să-i îndepărteze pe oameni de ceea ce ar putea reprezenta pentru ei o alegere foarte confortabilă.

This image has an empty alt attribute; its file name is pair-contact-lenses-selection-letters_23-2148310048-1.jpg

Iată cele mai întalnite mituri legate de lentilele de contact:

1. Nu pot purta lentile de contact.

Nimic mai fals! Datorită tehnologiei avansate din domeniul lentilelor de contact, aproape oricine se poate bucura de ele.

Spre exemplu, pe piaţă există acum şi lentile bifocale, pentru persoanele care suferă de presbiopie, precum şi lentile de contact create special pentru cei care suferă de astigmatism.

2. Lentilele de contact nu sunt confortabile.

Fals. După o scurtă perioadă de adaptare, majoritatea oamenilor nici nu observă că poartă lentile de contact.

Unii oameni se obişnuiesc cu ele după câteva zile, în timp ce alţii uită că poartă lentile după doar câteva minute de la purtare. În plus, există o serie de remedii menite să înlăture orice disconfort.

3. Lentilele de contact reprezintă o mare grijă în plus.

Greşit! Oamenii cred că lentilele de contact vin la pachet şi cu o mare responsabilitate, însă lentilele de contact pot fi curăţate cu foarte mare uşurinţă cu ajutorul soluţiilor speciale. În plus, poţi cumpăra şi lentile de contact de unică folosinţă.

4. Lentilele de contact sunt prea scumpe şi nu mi le pot permite.

Mulţi oameni cred că lentilele de contact sunt foarte costisitoare, iar achiziţionarea lor i-ar putea costa o avere.

Fals, deoarece există lentile de contact pentru toate buzunarele, iar unele dintre ele sunt mai ieftine decât o pereche de ochelari.

5. Lentilele de contact cauzează probleme oftalmologice.

Este adevărat că purtarea lentilelor de contact poate crește riscul apariției anumitor probleme oculare, însă dacă respecţi instrucţiunile medicului oftalmolog cu privire la modul de îngrijire a lentilelor, acestea devin incredibil de sigure pentru ochii tăi.

6. Lentilele de contact pot să-mi sară din ochi.

Cu ani în urmă, lentilele de contact puteau ieși uneori din ochii purtătorului în timpul sportului sau al altor activități.

În prezent, astfel de situaţii sunt incredibil de rare, iar dacă respecţi instrucţiunile de folosire şi de hidratare a ochilor, situaţia devine aproape imposibilă.

7. Nu voi reuşi niciodată să-mi pun lentilele de contact.

Sigur că vei reuşi. La prima vedere, lentilele de contact pot părea foarte greu de pus, mai ales pentru cineva care le poartă pentru prima dată.

Medicul oftalmolog te va învăţa să le pui în cel mai scurt timp şi fără bătăi de cap, iar procedura va dura, cu timpul, doar câteva secunde.

8. Sunt prea bătrân să pot purta lentile de contact.

Persoanele în vârstă sunt şi cele mai reticente atunci când vine vorba despre o schimbare, cum ar fi renunţarea la ochelari în favoarea lentilelor de contact.

Tehnologia îşi spune cuvântul, iar înaintarea în vârstă nu mai reprezintă un impediment atunci când luăm în calcul purtarea lentilelor de contact.

9. Voi pierde lentila de contact în spatele globului ocular.

Există persoane care cred ca lentila de contact, odată introdusă în ochi, s-ar putea pierde în spatele globului ocular.

Lentilele se pot mișca de pe ochi atunci când lăcrimezi sau când te freci la ochi, însă acestea nu au cum să rămână niciodată blocate în spatele ochilor.

10. Lentilele de contact pot rămâne blocate în ochi

Acest mit este parţial adevărat. Dacă se usucă, unele lentile de contact se pot lipi de suprafaţa ochiului, însă dacă hidratezi ochiul şi aplici o soluţie specială pentru lentilele de contact, acestea vor putea fi scoase în câteva secunde.

Căutați sfaturile unui expert in domeniu pentru cea mai bună alegere a lentilelor dvs.
Un specialist optometrist vă poate recomanda lentilele de contact, personalizate cu adevărat pentru stilul dvs. de viață și nevoile vizuale.
Află în mai puţin de 60 de secunde dacă te califici pentru o consultaţie optometrică, total gratuită, efectuată de unul dintre cei 5 optometrişti acreditaţi!

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply