Materiale hipoalergenice pentru ramele ochelarilor de vedere
11/01/2018Cum putem schia dacă purtăm ochelari de vedere?
01/02/2018Sănătatea ochilor este foarte importantă. În general, ochii transmit semnale atunci când simt că nu mai funcționează la capacitate maximă, semnale care nu trebuie nicidecum ignorate.
Semnale care îți pot sugera că ai probleme de vedere
- dureri dese de cap
- amețeală
- lăcrimare
- înroșirea ochilor și senzație de privire încețoșată
- sensibilitatea vederii în cadre cu lumina difuză, disconfort la citire, în fața ecranelor digitale sau chiar la volanul autoturismului.
La fel ca fiecare organ al corpului, ochii trebuie supuși unei examinări complete pentru a depista orice tip de problemă ce ar putea exista fără ca tu să știi. În cazul în care în urma controlului se depistează o afecțiune oculară, medicul oftalmolog sau optometristul îți poate prescrie perechea de ochelari de vedere perfectă nevoilor tale.
Cu ajutorul lentilelor prescrise în funcție de fiecare afecțiune în parte, se pot corecta erori de refracție prin devierea luminii ce pătrunde în ochi. Lentilele ochelarilor sunt special concepute pentru a atenua afecțiunile oculare cum ar fi miopia, hipermetropia, astigmatismul sau prezbiopie. De asemenea, ei pot reduce chiar și probleme precum migrene sau strabism.
Cât durează adaptarea la o nouă pereche de ochelari?
Ochelarii de vedere au calitatea de a îmbunătăți semnificativ viața purtătorului, în ceea ce privește experiența vizuală. Atunci când începi să porți ochelari cu dioptrii, ai nevoie de o perioadă de acomodare la efectele lentilelor, perioadă care de regulă durează între câteva zile și două săptămâni, motivele fiind variate de la purtător la purtător.
Pe lângă adaptarea ochiului la lentile cu dioptrii și la condițiile vizuale îmbunătățite, atunci când începi să porți prima pereche de ochelari, acomodarea poate varia și datorită ramei alese – aceasta va fi prezentă în campul vizual și poate exercita ușoare presiuni în zonele de contact cu capul. Un rol important îl are și vârsta pacientului, care, cu cât amână mai mult purtarea ochelarilor, cu atât prelungește acomodarea la noile condiții vizuale.
Acomodarea cu noii ochelari de vedere durează mai mult în cazul purtătorilor de lentile bifocale sau lentile progresive, deoarece senzațiile experimentate de aceștia sunt diferite față de cele ale persoanelor care au lentile monofocale, ele dispunând de cel puțin două zone cu dioptrii diferite. De asemenea, și în cazul persoanelor care suferă de boli cronice poate dura mai mult acomodarea cu noii ochelari, aceste boli având un impact mare asupra acuității vizuale.
Ce simptome poți resimți la primele purtări?
- vedere încețoșată
- dublarea imaginilor
- distorsionarea obiectelor
- amețeli
Dacă prescripția și realizarea ochelarilor de vedere este una corectă, în câteva zile aceste simptome dispar, vederea devenind una cu adevărat clară.
Atunci când îți alegi ochelarii de vedere este importantă părerea avizată a unui specialist. Tu când ai fost ultima oară la un control oftalmologic? La Lensa poți beneficia atât de consultanță specializată gratuită, cât și de determinarea dioptriilor.