Lentile colorate pentru Halloween
25/10/2020Tendințe rame de vedere 2022
21/03/2022Trăim într-o lume digitală: învăţăm, ne relaxăm, lucrăm de dimineaţă până seara cu smartphone-uri, tablete, laptopuri, monitoare, televizoare, pe scurt - dispozitive digitale - şi suntem din ce în ce mai expuşi la lumina artificială albastră care ne afectează sănătatea ochilor.
Ce este lumina albastră?
Lumina albastră strălucește asupra noastră nu numai din surse naturale, dar mai ales de la dispozitivele electronice, cum ar fi smartphone-uri, monitoare, tablete sau televizoare. Desigur, este o diferența dacă privești spre monitor o oră sau o întreagă zi la serviciu, deoarece uitatul la televizor sau activitatea pe dispozitive electronice pentru intervale scurte nu are impact măsurabil asupra vederii.
În lipsa unui filtru special atunci când timpul petrecut în faţa dispozitivelor digitale este unul semnificativ, ochii sunt supuşi unor factori de stres, care, odată cu trecerea timpului, pot cauza apariţia unor vicii de refracţie sau a unor afecţiuni oculare.
Lumina albastră este o lumină nocivă ce intră în contact cu ochii, ori de câte ori priveşti către o sursă de lumină artificială. Spre deosebire de razele ultraviolete care sunt blocate într-o anumită măsură, lumina albastră vizibilă trece în totalitate prin cornee şi cristalin, ajungând la retină.
Ochelarii de vedere cu filtru pentru protecţie calculator dispun de un tratament antireflex Blue Protect care filtrează spectrul luminii, acesta putând fi adăugat pe orice tip de lentilă. Fie că porţi lentile progresive, bifocale sau chiar heliomate, tratamentul Ultra Blue garantează protecţie fără a resimţi vreun disconfort vizual.
Simptomele prin care îţi dai seama că ai nevoie de lentile cu protecţie:
- Senzație de corp străin în ochi (nisip în ochi);
- Vedere înceţoşată;
- Timpul petrecut în faţa ecranelor digitale iţi cauzează dureri de cap şi putere scăzută de concentrare;
- Ochii devin roşii şi uscaţi, ca urmare a concentrării privirii asupra ecranului;
- Oboseală generală provocată de lumina ecranului.
Ce tipuri de ochelari de protecție pentru calculator există?
Am putem împărți ochelarii de protecție pentru calculator în 2 mari categorii:
- Ochelari pentru corectarea unui viciu de refracție (ochelari cu dioptrii)
- Ochelari fără dioptrii
Aşadar, lentilele care filtrează lumină albastră pot deveni un plus pentru cei ce au nevoie de ochelari pentru corecţia viciilor de refracţie, dar pot fi şi un “instrument de protecţie” pentru cei ce nu au nevoie de ochelari.
Beneficiile tratamentului Ultra Blue
- Blochează lumina albastră nocivă cuprinsă între 450-500 nm, provenită de la computere, dispozitive mobile şi toate corpurile de iluminare artificială;
- Minimizează considerabil reflexiile, datorită stratului antireflex superior;
- Măreşte contrastul pentru o vedere mai clară;
- Asigură o durată de viaţă prelungită;
- Respinge impurităţile, reducând considerabil necesitatea de a curăţa lentila, beneficiu al straturilor ultra-hidrofob, oleofob şi antistatic;
- Conferă rezistenţă sporită la zgârieturi.
Sfaturile Optometristului pentru a alunga oboseala provocată de ecranele digitale
- Ajustează lumina din încăperea în care lucrezi, astfel încât să micșorezi contrastul cu ecranul şi să reduci oboseala ochilor.
- Încerca să stai la o distanţă de 60 cm de ecranul calculatorului.
- O dată la 20 de minute, mută privirea de la calculator către un obiect îndepărtat şi menţine privirea asupra acestuia timp de cel puţin 20 de secunde.
- O dată pe oră încearcă să faci pauză de 10 minute din faţa oricărui ecran digital.
- Foloseşte o pereche de ochelari cu filtru de protecție pentru ecranele digitale.
VEZI TOATE MODELELE DE OCHELARI CU PROTECȚIE AICI!