Tipuri de materiale folosite pentru ramele ochelarilor de vedere
16/11/2017Perioada de înlocuire a lentilelor de contact
07/12/2017Fie că eşti purtător de ochelari de vedere, îţi accesorizezi ţinutele cu o pereche de ochelari de soare sau practici un sport al cărui echipament presupune purtarea ochelarilor, trebuie să ştii că aceştia necesită o îngrijire adecvată pentru curăţarea şi păstrarea lentilelor într-o stare cât mai bună.
Pentru a avea o vedere perfectă atunci când îi porţi, foloseşte soluţii de întreținere a ochelarilor şi lavete din microfibre. Este foarte important ca soluţia folosită să nu conţină alcool sau alte substanţe de curăţare agresive pentru a nu afecta tratamentele aplicate lentilei, dar şi pentru a nu slăbi rezistenţa ramelor.
Cea mai des întâlnită metodă de curăţare a ochelarilor este spray-ul. Acesta este ideal pentru toate tipurile de tratamente pentru lentile de vedere şi pentru lentilele ochelarilor de soare polarizaţi sau non-polarizaţi.
Spray-ul asigură o curăţare perfectă şi delicată a lentilelor ochelarilor, fiind recomandat pentru utilizare la fiecare purtare a acestora. De asemenea, spray-ul este recomandat şi pentru ochelarii cu tratamente anti-reflex sau anti-static şi trebuie folosit împreună cu o lavetă din microfibră, care nu zgârie sau deteriorează lentilele.
Curăţarea ochelarilor este foarte simplă şi se poate face în doar 2 paşi:
- Pulverizează soluţia pe ambele părţi ale lentilei
- Lustruieşte uşor ambele feţe ale lentilei cu o lavetă din microfibră, pentru a îndepărta urmele soluţiei de curăţare
Laveta din microfibră asigură o curăţare rapidă şi optimă a lentilelor şi poate fi folosită atât pe suprafeţele umede ale lentilelor, pentru îndepărtarea soluţiilor de curăţare, cât şi pe suprafeţele uscate ale lentilelor, pentru îndepărtarea urmelor lăsate de degete sau a particulelor fine din praf.
Protecţia şi întreţinerea corectă a lentilelor ochelarilor este foarte importantă deoarece, pe lângă o vedere mai bună, acestea oferă confort sporit şi siguranţă.
Curăţarea incorectă a lentilelor de ochelari poate duce la zgârieturi microscopice, inițial invizibile. Ulterior, performanţele lentilelor scad, fiind astfel afectată şi vederea, zgârieturile neputând fi înlăturate.
Sfaturi pentru o durată de viață cât mai mare a ochelarilor tăi:
- Nu curăţă lentilele ochelarilor cu diferite materiale textile sau şerveţele din hârtie;
- Nu încerca să cureţi ochelarii cu substanțe de uz casnic;
- Evită aşezarea ochelarilor cu lentilele în jos pe suprafeţe dure.
- Păstrează întotdeauna ochelarii într-un toc special, într-o lavetă din microfibră pentru a evita deteriorarea prin agitarea tocului;
- Nu expune ochelarii la temperaturi ridicate (de exemplu, pe bordul autoturismului, în lumina soarelui).
Dezinfectarea ochelarilor
Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția cu coronavirus. La fel ca şi alte obiecte cu care luăm contact, este important să ne dezinfectăm atât ochelarii de vedere, cât şi pe cei de soare, deoarece reprezintă o barieră împotriva vântului și a prafului.
În acţiunile zilnice, avem obiceiul de a atinge diverse obiecte care pot fi contaminate cu bacterii. Involuntar, de foarte multe ori, atingem ochelarii, uitând că nu avem mâinile igienizate.
Una dintre principalele măsuri de precauţie este ca ulterior spălării mâinilor, să ţinem cont şi de dezinfectarea ochelarilor. O măsură eficientă este curăţarea acestora cu apă şi săpun şi ştergerea cu o lavetă moale.
Ai grijă de vederea ta și îngrijește-ți corect ochelarii. Intră pe Lensa.ro sau vino în showroom şi alege soluţia potrivită.