Ce sunt ochelarii clip-on?
14/06/2018Totul despre ochelarii pentru înot
27/06/2018Conjunctivita este termenul dat unei inflamatii a conjunctivei, fiind prezenta ca o membrana subtire si transparenta ce acopera o parte din ochi si liniile interioare ale pleoapelor. Aceasta este una dintre cele mai comune cauze ale inrosirii ochilor, iar in cele mai multe cazuri este destul de simpla si rapida tratarea ei.
Conjunctivita se manifesta prin inrosirea ochilor din cauza dilatarii si umflarii vaselor de sange, insa pot aparea si alte simptome, cum ar fi: lacrimarea excesiva, iritatie si senzatie de mancarime a ochilor, vedere incetosata, sensibilitate la lumina si secretie oculara galbuie ce poate forma cruste deasupra genelor.
Conjunctivita poate avea mai multe cauze si grade de severitate. Aceasta poate fi virala, bacteriana, iritanta sau alergica. Exista mituri precum purtatorii de lentile de contact sunt predispusi unui risc crescut de a face conjunctivita. Acest lucru poate fi posibil numai in cazul unei manipulari defectuase a lentilelor si a unei igiene incorecte.
Atunci cand apelezi la purtarea unor lentile de contact, fie ca sunt cu dioptrii pentru corectarea vederii, fie doar pentru schimbarea culorii ochilor, trebuie sa cunosti foarte bine pasii corecti pentru manevrarea si intretinerea acestora. Actiunile de baza pentru o vedere cat mai sigura a purtatorilor de lentile de contact sunt curatarea, clatirea, dezinfectarea si inlocuirea lentilelor la termen.
Este important ca dupa trecerea perioadei de valabilitate acestea sa fie schimbate, deoarece materialul din care sunt fabricate incepe sa se degradeze atunci cand intra in contact direct cu aerul, scazand astfel proprietatile de transmisibilitate a oxigenului catre ochi. Chiar daca este posibil sa nu observi niciun simptom sau niciun defect al lentilelor de contact, efectele purtarii acestora mai mult decat este recomandat, pot dauna pe termen lung.
Inainte de aplicarea lentilelor de contact pe ochi, mainile trebuie spalate foarte bine, astfel incat sa nu fie transferata mizerie sau germeni in ochi. De asemenea, este necesara si curatarea lentilelor de contact cu solutia recomandata de medic si clatirea lor pentru a indeparta orice urma de impuritati de pe ele. Pe lentile se pot depune particule de praf sau urme cosmetice, iar pe termen lung, proteine secretate de globul ocular. Un rol important in mentinerea sanatoasa a lentilelor de contact il are si depozitarea acestora. Pe timpul noptii sau de fiecare data cand nu sunt purtate, lentilele de contact trebuie depozitate in suportul lor special umplut cu solutie proaspata, astfel vor fi dezinfectate omorand microbii si pastrand ochii sanatosi si o vedere clara.
Depoziteaza lentilele de contact in suportul lor special si umple recipientul cu solutie proaspata dupa fiecare purtare. Acest proces este menit sa dezinfecteze lentilele si sa omoare microbii, pastrand astfel ochii sanatosi si o vedere clara.
Ai grija de sanatatea ochilor tai si alege cele mai bune produse de la Lensa.