Un bun indicator al problemelor tale de sănătate îl reprezintă ochiul. Acesta nu semnalează numai afecţiuni oculare, ci şi afecţiuni sistemice sau boli cardiovasculare. În unele cazuri, semnalele anumitor afecţiuni se pot vedea în zona ochilor, înainte ca simptomele lor să fie resimţite.

În cele mai multe cazuri, ochii roşii nu au cauze evidente, însă întotdeauna există un motiv pentru care ochii tăi îţi trimit semnale. Poate fi vorba de o hemoragie subconjunctivala cauzată de o lovitură, hipertensiune arterială severă sau o afecţiune hematologică.

Cele mai întâlnite cauze ale ochilor roşii:

Conjunctivita

Conjunctivita este termenul dat unei inflamaţii a conjunctivei, fiind prezentă ca o membrană subţire şi transparentă ce acoperă o parte din ochi şi liniile interioare ale pleoapelor. Aceasta este una dintre cele mai comune cauze ale înroşirii ochilor, iar în cele mai multe cazuri este destul de simplă şi rapidă tratarea ei.

Conjunctivita se manifestă prin înroşirea ochilor din cauza dilatării şi umflării vaselor de sânge, însă pot apărea şi alte simptome, cum ar fi: lăcrimarea excesivă, iritaţie şi senzaţie de mâncărime a ochilor, vedere înceţoşată, sensibilitate la lumină şi secreţie oculară gălbuie ce poate forma cruste deasupra genelor.

Hemoragie subconjunctivală

De cele mai multe ori, aceasta este spontană, fără o cauză evidentă. Aceasta poate apărea din cauza unei creşteri bruşte a tensiunii sangvine ce produce spargerea unui vas de sânge ocular. Aflându-se sub conjunctivă, sângele nu poate curge la exterior ca o lacrimă, însă formează mici pete roşii pe scleră.

Atacul de glaucom

Acesta este o afecţiune cronică a ochiului ce se manifestă prin creşterea presiunii intraoculare, afectând nervul optic şi diminuând vederea.

Ochii roşii nu sunt principala manifestare a acestei afecţiuni, persoanele cu atac acut de glaucom putând avea mai multe simptome care conduc la acest diagnostic, cum ar fi fotofobia, lăcrimarea şi chiar stările de greaţă.

Keratita

Principalele semne ale keratitei sunt înroşirea ochilor, senzaţia unui corp străin în ochi, lăcrimarea excesivă şi sensibilitatea la lumină. Aceasta poate fi dobândită în mai multe moduri: viral, printr-o igienă incorectă sau expunerea la soare şi la zăpadă fără protejarea ochilor.

Un alt motiv al ochilor roşii îl reprezintă şi timpul îndelungat petrecut în faţa ecranelor digitale, însă, pentru evitarea acestei situaţii este recomandată purtarea ochelarilor cu lentile ce dispun de tratament Ultra Blue.

Acestea blochează lumină albastră nociva cuprinsă între 380-500 nm, provenită de la dispozitivele digitale sau alte corpuri ce emit lumina artificială; minimizează considerabil reflexiile, datorită stratului antireflex superior şi măresc contrastul pentru o vedere mai clară, datorită culorii reziduale uşor gălbuie.

Ai grijă de sănătatea ochilor tăi şi mergi periodic la un control oftalmologic! 

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

2 Comments

  • Buna ziua,

   Consultatia optometrica este gratuita si nu sunteti conditionata sa achizitionati produse din cadrul magazinelor noastre pentru a beneficia de aceasta.
   Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne trimiteti un e-mail pe adresa noastra office@lensa.ro

   O zi cat mai placuta!
   Georgiana

Leave A Reply