Lentilele de contact sunt comercializate pe piaţa de mai bine de 100 de ani, timp în care acestea au evoluat din ce în ce mai mult, venind în sprijinul purtătorilor de ochelari cu dioptrii, care doresc să renunţe la ochelarii de vedere.

Lentilele de contact oferă o vizibilitate maximă, deoarece urmăresc mişcările oculare şi ajută la focalizarea pe întregul câmp vizual. Acestea oferă confort pe întreaga perioadă de purtare, fiind fixate pe cornee şi nu alunecă niciodată de pe ochi.

Cu toate astea, încă sunt persoane reticente în ceea ce presupune utilizarea lor, cele mai des invocate motive fiind frică de a nu aplica sau îndepărta corect lentilele de pe ochi. Dacă şi tu suferi de afecţiuni oculare şi îţi doreşti să îţi corectezi vederea cu ajutorul lentilelor de contact sau îţi doreşti o schimbare temporară a privirii cu ajutorul lentilelor colorate, iată care este utilizarea corectă a acestora:

Cum se aplică lentilele de contact pe ochi

La o primă utilizare, este posibil să îţi fie mai greu să îţi aplici lentilele de contact pe ochi şi astfel să nu le poziţionezi corect, creând o senzaţie de disconfort. Trebuie să iei în calcul că aceste lentile au fost concepute asfel încât purtarea lor să nu deranjeze deloc. Aşadar, dacă sunt aplicate corect, nici nu le vei simţi.

Paşii aplicării corecte a lentilelor de contact:

  • In primul rând, curăţă cu mare grijă mâinile şi asigură-te că nu ai alte impurităţi;
  • Plasează lentila pe vârful degetului arătător de la mână cu care ai mai multă dexteritate şi verifică dacă aceasta este poziţionată corect. Poţi remarca acest lucru foarte simplu, forma corectă a lentilei semănând cu cea a unui bol, iar cea greşită cu cea a unei farfurii;
  • Cu ajutorul degetului mijlociu de la aceeaşi mână, trage de pleoapa inferioară, iar cu degetul arătător al celeilalte mâini, ridică pleoapa superioară;
  • Priveşte drept şi aplică lentila pe ochi;
  • Dă drumul treptat pleoapelor şi roteşte privirea de câteva ori pentru a ajuta lentila să se centreze, apoi clipeşte de câteva ori;
  • Repetă acelaşi procedeu şi pentru celălalt ochi. Dacă te simţi confortabil cu ele şi vederea este una clară, înseamnă că procesul este unul reuşit.

Cum se îndepărtează lentilele de contact de pe ochi

Există lentile de contact cu care poţi dormi fără a simţi vreo incomoditate în timpul somnului, însă chiar şi pe acestea este recomandat să le scoţi din când în când.

Pentru îndepărtarea corectă a lentilelor, trebuie să urmezi următorii paşi:

  • Spală-te pe mâini înainte pentru a evita introducerea microbilor în ochi;
  • Priveşte în sus şi trage de pleoapa inferioară a ochiului;
  • Prinde uşor lentila între buricele degetului mare şi cel arătător, strânge de marginile acesteia, apoi trage-o spre exterior;
  • Odată ce îndepărtezi fiecare lentilă de pe ochi, clăteşte-o cu soluţia lor specială şi aşeaz-o în suport, în spaţiul destinat fiecăreia (stânga/drepta). Asigurându-te că lentila este acoperită în totalitate de soluţia de întreţinere, pentu a împiedica uscarea acestora.

Intră pe Lensa.ro şi alege-ţi perechea de lentile de contact potrivită nevoilor tale.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply