Lentilele progresive permit vederea la distanta, intermediar si aproape, cu o singura pereche de ochelari. Aceste lentile pot avea un camp de progresie ingust, mediu sau larg si au un aspect cosmetic natural datorita faptului ca tranzitiile dintre campurile de progresie sunt invizibile.

Pe suprafata lentilei progresive se afla o multitudine de dioptrii, atat pentru distanta cat si pentru aproape, nedelimitate cu un marcaj vizibil. Aceste dioptrii permit o vedere clara indiferent de distanta, insa redau aberatii minore in partile periferice, acesta fiind si motivul pentru care exista o perioada de acomodare. Perioada de acomodare difera in cazul fiecarei persoane, ochii formandu-si un nou automatism de focalizare ce poate dura pana la 4 saptamani.

Pe langa vederea clara pe care o ofera la toate distantele, lentilele progresive pot fi imbunatatite cu ajutorul tratamentelor aplicate pe lentile pentru a spori confortul si protectia ochilor impotriva radiatiilor luminii naturale sau artificiale. Aceste tratamente au caracteristici diferite si nu sunt vizibile cu ochiul liber, insa sunt foarte benefice deoarece protejeaza ochii de reflexiile si razele daunatoare, si totodata, ofera rezistenta si durabilitate mai mare lentilelor.

Pentru adaptarea perfecta a lentilelor progresive personalizate este necesara determinarea centrului de rotatie al ochiului si comportamentul vizual (coeficientul de miscare al capului/ochiului si coeficientul de stabilitate), dar si masurarea parametrilor de purtare (distanta interpupilara, ochiul director, inaltimea montajului, unghiul de inclinare si de curbura al ramei, puntea nazala).

In general, lentilele progresive se adreseaza persoanelor cu prezbiopie, acestea fiind cea mai buna alegere pentru o vedere clara la toate distantele oferind confort in desfasurarea tuturor activitatilor de zi cu zi. Prezbiopia apare odata cu inaintarea in varsta si este caracterizata prin faptul ca lentila ochiului (cristalinul) isi pierde din flexibilitate si devine mai putin elastica si mai tare. In cazul in care prezbiopia se suprapune la o persoana care este deja purtatoare de ochelari de vedere pentru hipermetropie, miopie sau astigmatism, corectia se poate face cu ajutorul unor lentile progresive, partea superioara a lentilor ajutand pentru vederea la distanta, iar partea inferioara a lentilelor ajutand pentru vederea de aproape.

Programeaza-te si tu la o consultatie specializata in cadrul cabinetului nostru acreditat de optica si afla care sunt lentilele potrivite problemelor tale oculare. Tot aici gasesti peste 1000 de modele de rame de ochelari de vedere din care sa o alegi pe cea perfecta fizionomiei tale.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply