Din ce in ce mai multe persoane folosesc lentile de contact, fie pentru a renunta la ochelarii cu dioptrii, fie din motive estetice.

Exista cel putin 10 mituri legate de purtarea lentilelor de contact. Multe persoane considera ca nu pot purta lentile de contact, ca nu sunt deloc confortabile sau ca se pot sparge in ochi. Nimic mai fals! Dupa o scurta perioada de adaptare, cele mai multe persoane uita ca poarta lentile de contact, iar timpul in care se obisnuiesc cu ele variaza de la o ora la doua sau trei zile. Mai mult decat atat, lentilele de contact nu se pot sparge, deoarece nu sunt facute din sticla.

In functie de materialul din care sunt fabricate, pe piata exista patru mari tipuri de lentile de contact:

  1. Lentile „soft”. Lentilele de contact „soft” sunt fabricate dintr-un material plastic numit hidrogel, care are un continut mare de apa. Astfel de lentile acopera intreaga cornee si sunt foarte confortabile. Lentilele din silicon hidrogel sunt considerate ca fiind mai avansate si transmit ochiului mai mult oxigen decat lentilele simple, din hidrogel.
  2. Lentile GP (sau RPG). Lentilele de contact GP sunt cunoscute si cu denumirea de lentile „gaz permeabile”, sunt confectionate dintr-un material plastic rigid si sunt recomandate persoanelor care sufera de presbiopie sau astigmatism ridicat. Acestea sunt mai mici in diametru si ofera adesea purtatorilor o vedere mai clara decat lentilele soft.
  3. Lentilele „hard”. Lentilele „hard” sunt realizate dintr-un material plastic rigid, numit metaacrilat de polimetil, care nu transmite ochiului oxigen. Aceste lentile sunt ieftine si durabile, dar sunt si cele mai putin confortabile. Acest tip de lentile a fost inlocuit cu lentilele GP si sunt rareori prescrise in prezent.
  4. Lentilele hibride au un centru optic fabricat dintr-un material specific lentilelor GP, inconjurat de un material specific lentilelor moi.

Lentilele din silicon hidrogel sunt cele mai populare lentile de contact. Spre exemplu, in SUA, 67% dintre purtatorii de lentile de contact au ales astfel de produse pentru corectarea vederii, 24% au apelat la lentilele „soft” din hidrogel, iar 8% poarta lentile GP.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.