Majoritatea lentilelor de contact sunt create ca sa imite aspectul natural al partii colorate a ochiului, irisul.  Acesta contine melanina, un pigment maro care ii determina culoarea.

Cele mai comune culori ale ochiului sunt verde, caprui si albastru. Ca si amprentele digitale, niciun iris nu este identic cu un altul, iar asta este datorita irizatiilor si combinatiilor de dungi si nuante diferite care contribuie la particularitate. Lentilele colorate reproduc aceste forme, dungulite, puncte specifice irisului pentru a se apropia cat mai mult de realitate.

Zona centrala a lentilei, partea care se suprapune pe pupila, este transparenta, pentru a permite vederea.

Lentilele colorate sunt de trei feluri:

  • Lentile de vizibilitate. Aceste lentile au o nuanta subtila de verde sau albastru deschis, care ajuta la insertia si indepartarea lentilei, sau in situatia in care o scapi. Nuantele de vizibilitate sunt relativ pale si nu schimba culoarea ochilor.
  • Lentile de accentuare. Acestea au o nuanta omogena dar translucida care este o idee mai inchisa decat o nuanta de vizibilitate. Asa cum ii spune si numele, nuanta de accentuare este folosita pentru a pune in evidenta culoarea naturala a ochilor. Acest gen de lentile colorate sunt preferate in special de persoanele care au o nuanta deschisa a ochilor si vor sa o faca mai intensa.
  • Lentile opace. Aceasta sunt acele lentile care pot schimba complet culoarea ochilor. Daca ai ochii inchisi la culoare, vei avea nevoie de acest tip de lentile pentru a obtine efectul asteptat. Lentilele opace exista intr-o varietate mare de culori, inclusiv nuanta mierii, verde, albastru, violet, ametist, maro si gri.

Lentilele de contact folosite in teatru, film sau de Halloween, intra si ele in categoria lentilelor opace. Folosite intensiv in filme precum Twilight sau Avatar, acest tip de lentile sunt acum disponibile publiclui larg, care poate sa se transforme oricand in personajul preferat dintr-un film hollywoodian.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply