Lentilele de contact se afla de cel putin 100 de ani la dispozitia persoanelor cu probleme de vedere, insa, pana in 1979, cei care le purtau erau obligati sa le scoata si sa le curete in fiecare seara.

Aparitia lentilelor cu purtare extinsa le-a permis oamenilor sa poarte lentilele de contact si in timpul somnului.

In prezent, pe piata exista doua tipuri de lentile de contact:

  1. Lentilele cu purtare zilnica. Acestea trebuie scoase inainte de culcare;
  2. Lentilele cu purtare extinsa. Acestea pot fi purtate si pe timpul noptii, pe o perioada care ajunge, de obicei, la sapte zile consecutive.

Cât de des trebuie înlocuite lentilele de contact

Chiar daca sunt ingrijite corespunzator, lentilele „soft”, despre care am vorbit aici, ar trebui înlocuite frecvent, pentru a impiedica formarea depunerilor si contaminarii cu bacterii, care cresc riscul aparitiei infectiilor oculare.

Din acest punct de vedere, lentilele „soft” sunt de patru tipuri:

  1. Lentile cu inlocuire zilnica. Lentilele devin inutilizabile după o singura zi de purtare;
  2. Lentile cu inlocuire la doua saptamani;
  3. Lentilele cu inlocuire lunara sau trimestriala;
  4. Lentilele cu inlocuire la sase luni sau la un an.

Lentilele de tip GP, cunoscute si cu denumirea de lentile „gaz permeabile”, care sunt confectionate dintr-un material plastic rigid si sunt recomandate persoanelor care sufera de presbiopie sau astigmatism ridicat, nu trebuie inlocuite la fel de des ca lentilele „soft”. Acestea sunt mai rezistente la depunerilor de substante pe suprafata lentilei si pot fi utilizate chiar si un an intreg.

 

Foto: pixabay.com

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply