Ochelarii de soare Wayfarer sunt o adevarata emblema a modei in ultimele decenii si au in spate o istorie de aproape 65 de ani.

Ochelarii de tip Wayfarer au fost proiectati in 1952 de catre designerul optic american Raymond Stegeman, care a patentat foarte multe inovatii pentru Bausch&Lomb, compania-mama a Ray Ban in acele timpuri.

Conform criticului britanic de design Stephen Bayley, „cadrul trapezoidal distinctiv folosea un limbaj nonverbal, care inspira pericol, insa unul temperat de bratele robuste ce ofereau, conform campaniilor publicitare, un look masculin”.

O inovatie care a incantat vedetele

Ochelarii Ray Ban Wayfarers s-au diferentiat, insa, de celelalte tipuri de ochelari de pe piata prin rama groasa de plastic, care a rivalizat cu cea a ramelor clasice din metal.

Noul timp de ochelari a fost imediat adoptat de zeci de vedete, iar Audrey Hepburn a fost cea care le-a imprumutat din feminitatea sa in filmul „Breakfast at Tiffany’s”, in 1961. Acest fapt a deschis, practic, calea pentru raspandirea in intreaga lume a acestui model.

Sunt mereu la moda!

Modelul Wayfarer a avut o scurta perioada de declin in anii ’70. Cu toate acestea, dupa ce au fost purtati de celebritati precum Macaulay Culkin în „Home Alone” și Tom Cruise în „Risky Business”, ochelarii au revenit in atentia publicului.

America devenise, deja, o tara asociata cu moda si stralucirea, iar milioane de oameni din intreaga lumne incercau sa se asemene cu idolii lor de pe micile si marile ecrane.

Modelul Wayfarer este atemporal

Stilul Wayfarer este unul dintre stilurile emblematice ale Ray Ban. Modelul poate fi purtat de oricine, datorita formei si culorilor clasice, iar timpul a avut intotdeauna rabdare cu designul reusit. De la Audrey Hepburn si Blues Brother pana la Beyonce, Ray Ban a demonstrat ca imbogateste segmentul atemporal, pastrand mostenirea originala si stilul care a devenit cunoscut in intreaga lume.

Ochelarii Wayfarer se disting prin functionalitate

Designul nu cucerește niciodată o lume intreaga daca nu vine la pachet si cu o mare doza de functionalitate. Wayfarer este disponibil si in cele mai inovatoare materiale din industria ochelarilor de soare, precum Light Ray si Lite Force.

Conceptul Light Force reprezinta o constuctie injectata foarte usoara, care pastreaza aceeasi grosime si robustete ca in cazul unei rame metalice. Pe de alta parte, Light Ray nu prezinta nici un surub si nici o sudura. Este foarte usor de purtat si foarte apreciata.

Wayfarer, un stil „flash”

Pe langa stilurile clasice, atemporale, Ray Ban a creat si modele Wayfarer cu lentile flash, aliniind acest stil la inovatiile prezente in gamele Aviator si Clubmaster.

 

Foto: shutterstock.com/Raisa Kanareva

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply