Pentru multi dintre noi, cel mai important aspect in alegerea ramelor este modul in care ele ne incadreaza fizionomia. Vom fi surprinsi sa aflam ca mai exista un truc care ne poate spune ce rame ni se potrivesc.

Daca nu vrei sa-ti petreci intreaga zi imaginandu-ti cum ti-ar sta cu toti ochelarii dintr-un magazin online, exista o solutie care restrange destul de mult optiunile si nu, de asta data nu e vorba despre a determina ce forma are fata ta ci care sunt culorile care iti complimenteaza cel mai bine trasaturile ei.

Exista trei reguli simple pe care trebuie sa le luati in considerare:

  1. Tenul poate sa aiba fie tonuri reci (baza albastra), fie tonuri calde (baza galbena).
  2. Toata lumea arata cel mai bine cu acele culori care sunt in acord cu baza fiecaruia.
  3. Culoarea ramelor trebuie sa puna in valoare culorile care particularizeaza fiecare fizionomie.

Factorii care determina paleta de culori potrivita pentru ramele ochelarilor de vedere sunt culoarea pielii, a ochilor si a parului.

Pielea

Un ten cu subtonuri albastre sau rozii este unul rece, in vreme ce un ten cald are nuante galbui sau ca de piersica. Tenul masliniu este considerat rece pentru ca are la baza un amestec de albastru si galben.

Ochii

Culoarea ochilor este elementul secundar in determinarea culorii predominante din cauza variatiilor cromatice ale irisului. De exemplu, ochii albastri pot sa aiba o nuanta rece-violeta dar si un albastru-gri pal, care sugereaza o culoare calda. Ochii caprui pot avea o nuanta calda de miere, pot fi caprui-castana sau chiar un caprui spre negru – o nuanta rece prin excelenta.

Parul

Culoarea parului poate fi, si ea, considerata calda sau rece. Blondul capsuna, platinat, alb, aramiu, si brunetul-albastrui sunt considerate reci. Tonurile calde sunt cele care includ blondul auriu, brunetul castaniu, castaniu-auriu, roscatul-morcov si griul „murdar“.

Alegerea culorii ramelor

Odata ce ai determinat daca trasaturile tale sunt calde sau reci, esti gata sa alegi culoarea potrivita pentru ramele ochelarilor de vedere.

Pentru fetele cu trasaturi  in tonuri calde se potrivesc culori precum: camel, kaki, auriu,  cupru, piersica, portocaliu, corai, rosu-aprins si albastru deschis.

rame-ochelari-de-vedere-PIERRE-CARDIN-PC8429-DZT-BEIGE-650x489_0rame-ochelari-de-vedere-Pepe-Jeans-jeans-pj3062-c4-650x489_0rame-ochelari-de-vedere-Boss-Orange-BO-0202-7KP-650x489_0

In cazul culorilor reci, cele mai potrivite rame sunt cele care au nuante de negru, argintiu, maro-roze, gri-albastrui, pruna, magenta, roz, smarald si  albastru.

ochelari-de-vedere-rama-PEPE-JEANS-GLENN-3112-C1-BLACK-P-650x489_0 rame-ochelari-de-vedere-benetton-be47001-black-matt-650x489_0 rame-ochelari-de-vedere-tommy-hilfiger-1241-crx-650x489_0

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

1 Comment

  1. Tea-i gandit sa-ti faci opiertae permanenta de corectare a miopiei. Se face cu laser, nu am idee cat costa acum (eu am dat 800 euro in urma cu 4 ani), este perfectly safe, mi-a redus miopia de la -3 la ambii ochi, la 0. A fost ceva de genul, azi intram cu ochelari in cabinet, in 2 ore ieseam cu bandaje pe ochi, iar peste alte doua zile, vedeam perfect cu ochii mei. Iar cand zic perfect, zic ca vedeam mai bine decat am vazut vreodata in viata mea. Stateam pe balcon si admiram chilotii de pe sarmele unora din blocul de vizavi la distanta de 500 de metri. Dupa aceasta opiertae (pe care nici nu o simti, este absolut fara nici un pic de durere) ti se modifica fizionomia, campul vizual si perspectiva asupra vietii.

Leave A Reply