Idei originale pentru cadoul tău de Iepuraș
05/04/2018Ce este prezbiopia și cum o putem combate?
03/05/2018Te confrunți cu dureri de cap, amețeli, ochi roșii, senzație de privire încețoșată, lăcrimare, disconfort la citire sau sensibilitate la lumină? Acestea pot fi semnele că ochii tăi nu mai funcționează la capacitate maximă, ceea ce înseamnă că trebuie să îți faci o programare pentru o consultație specializată.
Chiar dacă ești deja purtător de ochelari de vedere cu dioptrii, este necesar să mergi la un control oftalmologic/optometric periodic pentru a-ți examina complet ochii și anexele lor. Acest lucru ajută la depistarea creșterii dioptriei sau a afecțiunilor oculare de care nici nu știai.
Tu cât de des îți schimbi ochelarii?
Studiile arată că românii își schimbă lentilele ochelarilor de vedere la un interval de aproximativ 4 ani, indicat fiind o dată la 2 ani, chiar dacă valoarea dioptriilor a stagnat. Acest lucru este necesar deoarece lentilele se zgârie, iar tratamentele aplicate pe lentile își pot pierde din proprietăți odată cu trecerea timpului.
Lentilele ochelarilor de vedere sunt alcătuite din mai multe straturi, numite tratamente. Acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber, însă sunt foarte benefice deoarece protejează ochii de reflexiile și razele dăunătoare, și totodată oferă rezistență și durabilitate mai mare lentilelor.
Cum menținem ochelarii în cea mai bună stare?
Pentru rezistența pe o perioadă cât mai lungă a ochelarilor de vedere, trebuie să îi îngrijești cât mai corect. Acest lucru presupune folosirea soluțiilor de întreținere și a lavetelor din microfibre. Este important ca soluția folosită să nu conțină alcool sau alte substanțe de curățare agresive, pentru a nu afecta tratamentele aplicate lentilei, dar și pentru a nu slăbi rezistența ramelor.
Laveta din microfibră asigură o curățare rapidă și optimă a lentilelor și poate fi folosită atât pe suprafețele umede ale lentilelor, pentru îndepărtarea soluțiilor de curățare, cât și pe suprafețele uscate ale lentilelor, pentru îndepărtarea urmelor lăsate de degete sau a particulelor fine din aer.
Odată cu trecerea timpului, lentilele pot suferi zgârieturi microscopice, initial invizibile, însă ulterior performanțele lentilelor scad, fiind afectată și vederea. Tocmai de aceea este foarte importantă vizita la un specialist o dată pe an și înlocuirea lentilelor la un interval de 2 ani sau ori de câte ori este nevoie.
Oferă-le ochilor tăi condițiile optime pentru funcționarea la capacitate maximă și alege ochelarii potriviți de la Lensa.